Päätä päättää

Podcast

Blog

Tänään ollaan taas yhden suuren otsikon äärellä, joka antaa yritykselle mahdollisuuden kasvaa. Itseasiassa tämä aihe sopii hyvin kaikille, jotka ovat omalla työuralla tai omassa tehtävässä paikalla, jossa
muutos on osa arjen missiota, eli sinulta vaaditaan johtajuutta. Liittyykö pöydälläsi olevat akuutit asiat tai seuraavan palaverin aihe talouteen, asiakkaisiin, sisäisiin prosesseihin, henkilöstöön, kulttuuriin tai pieniin arjen tavanomaisiin tehtäviin? Aiheella ei ole väliä. Varmaa on, että muutoksen aikaansaaminen vaatii rohkeutta tehdä päätöksiä.

Entuudestaan tutut ja pienen riskin asiat meidän on helppo päättää. Siksi rakennamme toimintamalleja ja prosesseja, että toistuvissa tilanteissa päätöksenteko olisi nopeaa, arjesta tulisi helppoa ja tuottavaa sekä turvallista. Me ihmiset emme oikein halua sietää jatkuvaa epävarmuudessa elämistä. Prosessoitujen rutiinien kautta suuristakin asioista tulee pieniä, eli helppoja päättää. Kun eteemme tuodaan uusia asioita, suuria riskejä sisältäviä aiheita ja pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavia valintoja, silloin päätöksenteko vaikeutuu. Alamme kiemurtelemaan, pelaamme aikaa, haluamme pohtia ja varmistua kaikesta. Käymme hitaaksi päättämään.

Maltti ja harkinta ovat johtajalle hyviä ominaisuuksia. Aina kannattaa nukkua yön yli, kannattaa kuunnella asiantuntijaa ennen päätöstä ja kannattaa olla tietoinen kaikista vaihtoehdoista. Se on viisautta. Kuitenkin silloin, kun minulla on kaikki faktat jo edessäni ja olisi päätöksen teon aika, löydän itseni usein viivyttelemästä paikoillani. Tuhlaan siis tarpeettomasti aikaa. Pidättelen päättämättömyydelläni resursseja, jotka voisi suunnata jo muualle. Ja mikä pahinta, näytän ja vaikutan epäselvältä muille sidosryhmille, kuten asiakkaille, työntekijöille tai jollekin kumppanille. Puhun siis nyt sellaisista tilanteista, missä päätökseen tarvittava tieto on jo pöydällä, mutta päätöstä on hankala saada aikaan.

Reserviupseerikoulussa sain loistavan opin. Jos joukkueen johtajana menetät suunnan. Tee kuitenkin päätös lähteä liikkeelle ja johda joukkoa hetki vaikka väärään suuntaan ja korjaa sitten kurssia matkalla. Älä jää paikoilleen ja anna ympärillä olevien nähdä että et tiedä minne pitäisi mennä. Se lamauttaa koko joukkueen. Paikoillaan ollessa et saavuta mitään, mutta liikkeelle lähtiessä opit vähintään sen, minne ei pidä mennä.

Toisin sanoen huono päätös on parempi, kuin ei päätöstä ollenkaan. Huonosta päätöksestä aiheutuvista seurauksista voit oppia, paikalleen jäädessä sama ymmärtämättömyys vaivaa loppuun saakka. Huono päätös on mitä todennäköisemmin korjattavissa pienellä kurssin muutoksella. On epätodennäköistä, että joudut tekemään täyskäännöksen. Ja vaikka joutuisitkin kääntymään, olet saanut mahdollisuuden oppia. Huono päätös voi tulla kalliiksi, mutta sen antaman koulutuksen hinta on vain kertaluonteinen.

Kolme nopeaa tipsiä päätöksentekoa helpottamaan.

  1. Tunnista hetki, jossa kaikki riittävät faktat ovat tiedossa ja päätä päättää.
  2. Johda asiat ja neuvottelut siihen tilanteeseen, että päätöksen vaihtoehdot voi olla kyllä tai ei. Vaihtoehtojen suuri kontrasti tuo selkeyttä sinulle ja muille.
  3. Jos valinta on vaikea. Kirjaa riskit ylös ja valitse se vaihtoehto, jossa riski on juuri ja juuri siedettävissä. Hyöty on yleensä siinä kohtalainen, mutta ei paras mahdollinen. Riskin puolesta kuitenkin valittavissa.

Miksi pusken itseäni ja teitä nopeaan päätöksen tekoon? Tuntuuko se hysteerisen ahdistavalta? Alkaako ajatus pakonomaisesta päätöksen tekemisestä ahdistaa mieltäsi? Ehkä, mutta raotan sinulle mitä päätöksen teon viivyttäminen aiheuttaa. Keskeneräinen asia kuormittaa mieltäsi, kalenteriasi ja ympäristöäsi. Se varaa resursseja. Päättämätön asia pidättelee alaisiasi paikoillaan, estää asiakkaitasi ostamasta ja kumppaneitasi tarjoamasta sinulle ratkaisuja. Mikä asia onkaan ja ketä se koskee, päättämättömyys synnyttää tätä kautta kustannuksia.

Esimerkiksi, sinulla on valittavana lisäätkö yrityksesi tuotevalikoimaan tuotteen toimittajalta A vai toimittajalta B. Päätöksen tekosi viivästyy kvarttaalin. Mitä kaikkea se aiheuttaakaan:

  • Menetät tietenkin suoraan kvarttaalin tuotekohtaisen myyntituoton.
  • Päättämätön asia ottaa toistuvasti sinun henkilökohtaista aikaa, kun syvennyt miettimään uudelleen asiaa, jonka olet jo miettinyt valmiiksi. Mutta et ole päättänyt.
  • Asia vie mahdollisesti muiden aikaa kun käyt siitä keskustelua ja otat sen palaverissa esille uudelleen.
  • Markkinointiosasto tekee töitä puoliteholla, koska he ovat tietoisia, että tulossa on pian iso uuden tuotteen lanseeraus. Kukaan ei vain tiedä milloin ja siksi he eivät voi ottaa mitään muuta isoa pöydälle, koska tulossa on jotain isoa. He tuhlaavat omaa resurssiaan.
  • Myynnin viesti kentällä on epäselvä. He jo viestivät uudesta tuotteesta rivien välissä, mutta eivät puhu mitään konkreettista. Vanha kärki on käytetty ja uusi kärki odottaa pöydälläsi päätöksentekoa.

Lista on loputon ja päättämättömyyden vaikutukset ovat syvällä ja moninaiset. Päätös päättämisestä pitää yrityksen liikkeessä ja oikeat päätökset vievät sitä eteenpäin.